Søren Kierkegaard Kredsen - Gilleleje Logo

Medlems information

Kredsen

I forbindelse med "Kulturby 96" tog en kreds af private interesserede i efter√•ret 1994 initiativ til oprettelse af en forening med det form√•l, at styrke og udbrede kendskabet til S√łren Kierkegaard. Kredsen har hjemsted i Gilleleje.

Kredsens arbejde

S√łren Kierkegaard-kredsen arrangerer studiekredse, foredrag, udflugter, koncerter og teaterforestillinger. Arrangementerne er for alle og, der kr√¶ves ingen s√¶rlige forkundskaber. Foreningen har blandt andet udarbejdet to store projekter:
I S√łren Kierkegaards fodspor og Kulturelle ringveje.

Læs nærmere her under "I Kierkegaards fodspor".

Medlemsfordele

Kredsen udsender fire gange √•rligt nyhedsbrev til medlemmerne med n√¶rmere omtale af planlagte arrangementer og andre begivenheder i relation til S√łren Kierkegaard.

Kredsens medlemmer har adgang til en stor del af arrangementerne, til nedsat pris, undtaget er studiekredse og ekstraordinære arrangementer, dog kan kredsens medlemmer opnå rabat ved sådanne arrangementer.

Kredsen har til form√•l at styrke og udbrede kendskabet til S√łren Kierkegaard.

Medlemsskab

Enhver som kan tilslutte sig kredsens formål, kan optages som medlem i kredsen.

√ėnsker du at blive medlem, kan du kontakte formand Lis M√łller-J√łrgensen, tlf. 49 71 13 58. E-mail: lij@km.dk

Brev fra en deltager i S√łren Kierkegaard Kredsen`s samtalegruppe

I et nummer af SK-NYT tilb√łd bestyrelsen medlemmerne at v√¶re med i en samtalegruppe. Emnerne ville v√¶re omkring sp√łrgsm√•lene i S√łren Kierkegaards forfatterskab. Sp√łrgsm√•l som vi mennesker m√łder gennem livet og m√• tage stilling til, livets sp√łrgsm√•l.

Der har nu været afholdt to aftener, og jeg har været tilstede begge aftner og er blevet bedt om at beskrive min oplevelse af disse.

Det er dejligt at v√¶re sammen med mennesker, der ogs√• g√•r og tumler med livets store og sm√• sp√łrgsm√•l. At m√łde mennesker som giver nye vinkler til mine egne tanker. At f√• lov til at udtrykke mine tanker og hvad jeg tumler med om livet og d√łden. Hvor der kastes mere lys over noget, jeg er s√łgende og undrende over. Hvor det at lytte og have dialog, udveksle tanker og meninger med hinanden, er en meget livsbekr√¶ftende oplevelse.

Emnerne har hidtil været valgt udfra artikler - digte - uddrag af forskellige forfatteres tanker.

Det er n√łdvendigt med en ordstyrer, for diskussionerne kan blive livlige, n√•r grupper p√• 9 - 11 medlemmer meget engagerede mennesker udtrykker sig.

Der har været en åbenhed, accept og respekt selv om synspunkterne har været forskellige ind imellem.

Det er bestemt ikke kedeligt, der er en livgivende munterhed tilstede.

Jeg glæder mig til de kommende aftener til efteråret 2003.

Med kærlig hilsen - Sonja T. Christensen

Formand Lis MÝller-JÝrgensen, e-mail: lij@km.dk Opdateret 23/9 2008, besÝg pŚ denne side: 6210